lichtkrant sponsoren

Steun het goede doel van TEC: sms SEMMY naar 3010 (euro 1,10) - Dank aan de volgende TEC sponsoren: Vishandel van den Berg Geldrop - Garage BeKa Oirschot - EMA Eindhoven - De Meeuw Oirschot - De Wit Schijndel - Verbeek Graveer Techniek Eindhoven - van Mil & van Mil Oirschot -Slotsom Bouwkundig Calculatiebureau Nederhorst den Berg - Sportcafe Haagdijk Eindhoven - Studio040 Eindhoven - Broodjeszaak Beregoed Eindhoven - Peek-a-Boo Toys BV Etten-Leur - Collega's MiPlaza Eindhoven - Familie & Vrienden

Op frituurolie naar Rome? Da's Vet!

Het is al jaren bekend dat dieselmotoren prima kunnen rijden op frituurolie, ook op gebruikte frituurolie. Kortom, je kunt je auto laten rijden op het afval uit de keuken. Laat Team Evil Corsa (TEC) nou net in het bezit zijn van twee auto's waarmee dat ook zou moeten kunnen, een Corsa 300D en een Corsa 250D station. In deze auto's liggen een 5 dan wel 6 cilinder lijn motor, voorzien van een Bosch brandstofpomp, een ideale combinatie.

De voorgenomen tocht naar Rome is een initiatief van "The 7 Adventures" die hun tocht "The Wonders of Waste" genoemd hebben. Er zijn 2 voorwaarden aan deze tocht verbonden: geld ophalen voor een goed doel (minimaal 500 euro) en rijden op gratis verkregen afval frituurolie.

De tocht start op 2 juni 2011, hoe TEC zich daar op gaat voorbereiden kun je hier lezen. Dus: waar haalt TEC het geld en de olie vandaan? Hoe filtreert TEC die olie en belangrijker nog, wat vinden de Corsa's van dat spul? Je leest het hier.

Keep in touch, Team Evil Corsa.

vrijdag 14 mei 2010

Team Evil Corsa bakt er niks van.....



Piloot Dokter Robert en navigator Leks hadden gister onder invloed van massa's bier duidelijke doelstellingen gemaakt. Vandaag zijn ze uitgevoerd. Brandstoffilter afgevuld met diesel via ontluchting. Dat was al een pokkekarwei.

Daarna de boer op voor nieuwe 'Ölfilter', want we hebben de vierde er al in zitten en dat in krap 400 km. Ook moesten we materiaal hebben om de olie in af te voeren. We moesten dus eerst een stukkie rijden om al die zooi te verzamelen. En bovenal: Doet de EC het wel????
Maar toen verscheen ineens voor ons als een geschenk uit de hemel Neef Marc. Want die was op vakantie met gezin.... in Koblenz natuurlijk. En natuurlijk in hetzelfde hotel als waar wij zaten (sorry wij verzinnen het ook niet). Hoe groot is die fokking kans nou man. Afijn, met dreiging van verbaal en fysiek geweld konden we zijn autosleutels afhandig maken. Dus maar eens het rondje gemaakt over treurige industrieterreinen en langs bouwmarkten die de Gamma in Eindhoven degraderen tot een zielige dumpstore. Gewapend met filters, emmers en een slang keerden we terug naar de parkeergarage. Tja...en dan die tenk maar leeglurken. En dan de volgende 'uitdaging' (jaja we hebben er nog lol in): waar laten we dat spul. Gecontroleerd laten wegvloeien in de Moezel was natuurlijk de makkelijkste optie maar ja zelfs team Evil Corsa heeft een geweten. Dus maar terug naar de bouwmarkt want daar nemen ze dat spul wel aan, zeiden ze. Weer een fijne middagspits doorgeworsteld om erachter te komen dat ze het spul eigenlijk toch niet wilden maar dat de Feuerwehr dat vast wel inneemt. Goed, ze zoeken het maar uit daar bij Bahr. Ik vond de Gamma dan toch leuker.
Weer over shabby industrieterreinen rondgezwalkt op zoek naor unne gerazzie die wel olie afvoert. Ondanks de diplomatieke houding van De Dokter en Leks kreeg team Evil Corsa ALWEER niets voor elkaar. We gingen onverrichter zaken verder...
We reden maar weer verder met ruim 30 liter olie van Biodiesel(K)(R)ampen die we gewoon kwijt wilden. Op een nette manier weetjewel, want zo zijn wij nu eenmaal.
Het feit dat onze TomTom en de navigatie van auto Neef Marc ook continu tegen elkaar in zaten te blaffen (volgende kruising links.... nee rechts!) maakte de situatie alleen maar meer gespannen. Anyway, om een lang verhaal lang te houden, we vonden de Feuerwehr en ondank dat we niet uit Koblenz komen mochten we het inmiddels verdoemde spul da hinterlassen. Jawohl, mission accomplished, godverdomme.

Leks en de Dokter hebben honger en Rome: da's voor een andere keer maar weer. Bier!

4 opmerkingen:

  1. Mannen beseffen jullie wel dat dit de echte verhalen zijn. Jullie zijn de echte helden van WOW2010. Erevermelding met bimetaal plakwette!
    Ga door en vergeet die vlucht naar huis niet te boeken.....
    B1 en Pat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En Mietjes (ja met hoofdletter M). Gewoon doorrijden! Nee, na 40 km een jeugdherberg opzoeken. Dacht dat het bikkels waren, die zouden afzien in een tentje op de camping. Maar nee hoor...

    BeantwoordenVerwijderen