lichtkrant sponsoren

Steun het goede doel van TEC: sms SEMMY naar 3010 (euro 1,10) - Dank aan de volgende TEC sponsoren: Vishandel van den Berg Geldrop - Garage BeKa Oirschot - EMA Eindhoven - De Meeuw Oirschot - De Wit Schijndel - Verbeek Graveer Techniek Eindhoven - van Mil & van Mil Oirschot -Slotsom Bouwkundig Calculatiebureau Nederhorst den Berg - Sportcafe Haagdijk Eindhoven - Studio040 Eindhoven - Broodjeszaak Beregoed Eindhoven - Peek-a-Boo Toys BV Etten-Leur - Collega's MiPlaza Eindhoven - Familie & Vrienden

Op frituurolie naar Rome? Da's Vet!

Het is al jaren bekend dat dieselmotoren prima kunnen rijden op frituurolie, ook op gebruikte frituurolie. Kortom, je kunt je auto laten rijden op het afval uit de keuken. Laat Team Evil Corsa (TEC) nou net in het bezit zijn van twee auto's waarmee dat ook zou moeten kunnen, een Corsa 300D en een Corsa 250D station. In deze auto's liggen een 5 dan wel 6 cilinder lijn motor, voorzien van een Bosch brandstofpomp, een ideale combinatie.

De voorgenomen tocht naar Rome is een initiatief van "The 7 Adventures" die hun tocht "The Wonders of Waste" genoemd hebben. Er zijn 2 voorwaarden aan deze tocht verbonden: geld ophalen voor een goed doel (minimaal 500 euro) en rijden op gratis verkregen afval frituurolie.

De tocht start op 2 juni 2011, hoe TEC zich daar op gaat voorbereiden kun je hier lezen. Dus: waar haalt TEC het geld en de olie vandaan? Hoe filtreert TEC die olie en belangrijker nog, wat vinden de Corsa's van dat spul? Je leest het hier.

Keep in touch, Team Evil Corsa.

vrijdag 14 mei 2010

Team Evil Corsa, tja








Gisteren vol goede moed naar Rotterdam gereden voor de start van de WOW rit naar Rome. Een warm onthaal stond ons te wachten, Andy, Govert, Linda, Geert, Patty en Jens waren al present: hulde (1). Na het aanbrengen van veel stickers en het volgooien van de tank met spul van biodiesel (K)(R)ampen waren we klaar voor vertrek. Echter na 20km zei de Corsa, ge zoekt het mar uit meej oewe rotzooi. Kortom, we stonden stil langs de kant.... Team Achmed Saddat heeft ons nog bijgestaan om te pogen de Corsa weer aan de praat te krijgen, tevergeefs. Dit alles gebeurde ter hoogte van Papendrecht. Het spul van biodiesel(K)(R)ampen zag er niet jofel uit (troebelheid?, gedispergeerde lucht?), en we wilden dolgraag diesel om bij te mengen. Lex dus op pad met een kannetje naar het benzinestation, toevallig kwamen er hele aardige mensen voorbij die dat taakje wel van Lex wilde overnemen: hulde (2). Na de diesel weer in ontvangst te hebben genomen en er 8L biozut er uit te hebben gegooid, konden we lekker bijmengen, echter zonder resultaat. Weetjewat, we zullen het filter is gaan vervangen! Wederom toevallig kwam er een ANWB-er checken wat er aan de hand was. Na het vervangen van de filter wilde we weer starten, maar de accu was ondertussen leeg. Vriendelijke ANWB-er heeft ons weggesleept van de snelweg, en ons geholpen met het starten van de auto: hulde (3). Ondertussen liep ons plan om in Eindhoven te geraken om 14.00u volledig in de soep, resultaat: In Eindhoven om 17.00u, 3 uur vertraging.

In Eindhoven mensen geschud en de blaas geledigd en on we go! Team Evil Corsa back on track. Afijn, amper Deutschland in und der EC sagte: "Nein". Weer een pitstop voor team Evil Corsa dus. Deze keer dan maar het filter gespoeld met diesel; we zagen er wel wat vliesjes uitkomen. Zou dat het zijn? Dit werkte maar voor eventjes want en paar km verder stonden we weer stil. Dit was het begin van een serie van stops: filters spoelen, filters vervangen, diesel bijtanken.... Niets werkte. Sterker nog: De intervallen waarmee we konden rijden werden steeds korter. Op het tandvlees met inmiddels het vierde (!) filter hebben we Koblenz gehaald. De Polizei was trouwens ook benieuwd wat we daar in het donker in de regen en kou langs de Autobahn stonden te doen.
Goed, laat die k(r)amping maar zitten, wij gaan effe decadent doen. Ook wel eens leuk na een dagje bibberen en vloeken: Het Mercure hotel dus. Het was inmiddels ook al 23:00u geweest.
Onder het genot van een paar Bitburgers hebben we de taktiek voor vrijdag besproken. COnclusie: Alles ging goed tot die meuk van (K)(R)ampen erin kwam. Andere teams lijken er echter geen problemen mee te hebben... Milaan is een brug te ver voor vrijdag. We gaan de tank leegpompen, diesel erin klatsen en massa's filters scoren. Eerst maar eens kijken of we de EC überhaupt aan de gang kunnen krijgen. Dan kijken we wel verder. Hell yeah!

3 opmerkingen:

  1. Shit mannen! Dat is flink balen!

    Misschien heeft de biodiesel iets losgeweekt van de wanden van de slangen en de tank?

    Succes ermee, jongens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej, wie had gezegd dat het makkelijk zou zijn? Zeide gij een frinkandel of benne gik ut?
    (of zoiets, mijn barbants is niet zo sterk...)

    Succes mannen met deze uitdaging, ben benieuwd of jullie Rome gaan halen. Mooie verhalen zijn 't zekers weten al!
    Lin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. BRUUT. Dit zijn wel de verhalen mannen! RESPECT in een lekker vettig bakje. Zet door, hou vol. En boek een alvast een vlucht naar huis....

    B1

    BeantwoordenVerwijderen